Επεμβάσεις Aλλαγής Φύλου
"Επεμβάσεις Επιβεβαίωσης του Φύλου σε Διαφυλικά 'Ατομα"
ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΦΥΛΟΥ ΣΕ ΤΡΑΝΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ

Ιστορία
Ο Καθηγητής κ. Παπαδόπουλος εφαρμόζει το πρωτόκολλο επεμβάσεων Αλλαγής Φύλου σε Τρανς Γυναίκες την τεχνική ενός χρόνου με βάση τις βασικές αρχές της εμβρυολογίας. Καθώς ο καθένας μας, νωρίς κατά τη κύηση έχει γυναικεία γεννητικά όργανα, ο στόχος της επέμβασης είναι να αντιστραφεί η τρέχουσα ανατομία στην προηγούμενη διαμόρφωσή της. Αν και η επέμβαση είναι τεχνικά μια εκδοχή της αρχικής «τεχνικής αναστροφής του πέους», η τρέχουσα μέθοδος είναι εξαιρετικά τροποποιημένη, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης της βλεννογόνου της ουρήθρας, του δερματικού μεταμοσχεύματος απο το όσχεο και πολυάριθμων άλλων πλεονεκτημάτων που συνεχώς εξελίσσονται.

Επέμβαση
Κατά την επέμβαση Αλλαγής Φύλου, αφαιρούνται οι όρχεις (αν υπάρχουν) και δημιουργείται ο νέος κόλπος, χρησιμοποιώντας το αντεστραμμένο δέρμα του πέους και ένα μέρος του δέρματος απο το όσχεο για να επιτευχθεί η κάλυψη του νέου κόλπου. Η ουρήθρα επίσης μικραίνει σε μήκος. Η νέα κλειτορίδα σχηματίζεται από μέρος της βαλάνου του πέους και είναι ευαίσθητη, επιτρέποντας στις περισσότερους ασθενείς να διατηρούν την ικανότητά τους να έχουν οργασμό. Η χειρουργική επέμβαση διαρκεί περίπου 4-5 ώρες. Η αύξητική του μαστού και / ή η μείωση του "μήλου του Αδάμ" μπορεί επίσης να πραγματοποιηθεί κατά τη διάρκεια αυτής της επέμβασης επιβεβαίωσης (αλλαγής) του φύλου, εάν είναι επιθυμητό.


Ανάρρωση
Οι ασθενείς παραμένουν για 8 εως 10 ημέρες στο νοσοκομείο μας. Μετά το εξιτήριο και αφου έχει αφαιρεθεί ο ουροκαθετήρας, αρχίζει η διαστολή του κόλπου απο τις ασθενείς οι οποίες επιστρέφουν για μια εξέταση σε 10 ημέρες. Η πλήρης ανάρρωση διαρκεί 3 μήνες, αλλά οι περισσότεροι ασθενείς είναι σε θέση να αρχίσουν να εργάζονται, ανάλογα βέβαια με το επάγγελμά τους σε 4-6 εβδομάδες.

Επιπλοκές

Οι μείζων επιπλοκές είναι σπάνιες στη μακροχρόνια εμπειρία μας. Η συντριπτική πλειοψηφία των επιπλοκών που αντιμετωπίζουμε είναι μικρές και μετά το εξητήριο σας μπορούν εύκολα να αντιμετωπισθούν από το γιατρό σας. Παρ όλα αυτά μπορειτε να ερθετε σε επικοινωνία μαζί μας για οποιεσδήποτε ανησυχίες ή ερωτήσεις.


ΣΥΝΤΟΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:
  • Αναισθησία: Γενική Αναισθησία
  • Χρόνος επέμβασης: 4 - 5 ώρες
  • Διαμονή στο Νοσοκομείο: 6 - 10 ημέρες
  • Επανεξέταση: μετά απο 3 - 5 ημέρες
  • Κοινωνική επανασύνδεση: μετά απο 2 - 3 εβδομάδες
  • Αφαίρεση ραμάτων: οχι αναγκαία (χρησιμοποιούνται απορροφήσιμα ράματα)
  • Μπάνιο: μετά από 1 - 2 εβδομάδες
  • Αθλητισμός: μετά από 4 - 6 εβδομάδες
  • Προστασία της ουλών και διαστολή του κόλπου για 6 μήνες
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Επιστημονική Δημοσίευση στο έγκυρο διεθνές επιστημονικό Περιοδικό “Handchirurgie, Mikrochirurgie, Plastische Chirurgie"
Επιστημονική Δημοσίευση στο έγκυρο διεθνές επιστημονικό Περιοδικό “Facial Plastic Surgery"
Επιστημονική Δημοσίευση στο έγκυρο διεθνές επιστημονικό Περιοδικό "Annals of Plastic Surgery"
Προσκεκλημένος Ομιλητής στο 15ο Διαδικτυακό Πανευρωπαϊκό Συνέδριο Συνέδριο Μικροχειρουργικής (15th Congress of the European Federation of Societies for Microsurgery - EFSM), 24-27 Ιουνίου 2021
Ανατέθηκαν στον Καθηγητή κ. Παπαδόπουλο τα καθήκοντα του Επιστημονικά Υπεύθυνου του Τμήματος Πλαστικής Χειρουργικής και Μέλους της Επιστημονικής Επιτροπής του Ευγενίδειου Θεραπευτηρίου του Πανεπιστημίου Αθηνών
info@alagifilou.gr
  Online Ραντεβού
M +30 6932 320 523 | M +49 1726 441 941
Leave this field empty
Επικοινωνία
O Καθηγητής Νικόλαος Παπαδόπουλος δέχεται μετά από ραντεβού στην Αθήνα, Αλεξανδρούπολη και στο Μόναχο

Νικόλαος Α. Παπαδόπουλος 
Καθηγητής Πλαστικής Χειρουργικής

Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, Αλεξ/πολη
Πανεπιστήμιο Αθηνών, Αθήνα
Munich Technical University,  Munich, Germany

M +30 6932 320 523 | +49 172 6441 941
info@alagifilou.gr
Ονοματεπώνυμο *
Email *
Τηλέφωνο Σταθερό
Τηλέφωνο Κινητό
Θέμα
Μήνυμα
  Online Ραντεβού
Επιθυμητή Ημερομηνία
Date Picker
Μέλος των επιστημονικών εταιρειών2018 All Rights Reserved | Όροι Χρήσης