Επεμβάσεις Μετάβασης / Aλλαγής Φύλου
"Επεμβάσεις Επιβεβαίωσης του Φύλου σε Διεμφυλικά 'Ατομα"

ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ ΑΡΡΕΝΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΣΤΗΘΟΥΣ - ΜΑΣΤΕΚΤΟΜΗ

Ιστορία
Ο Καθηγητής κ. Παπαδόπουλος για την επίτευξη της αρρενοποίησης του στήθους, αφαιρεί το μαστό με διάφορες τεχνικές μειωτικής μαστού αφού εξατομικευμένα, μετά την αξιόλογη του ασθενούς έχει ορισθεί η ιατρική ένδειξη και εχουν ληφθεί υπ' οψιν οι ιδιαιτερότητες του βιολογικού γυναικείου θώρακα και του μαστού όπως τις περιγράψαμε το 2011. Επίσης για τη διόρθωση τυχόν ατελειών μπορεί να πραγματοποιηθεί στην ίδια συνεδρία και συμπληρωματική λιποαναρρόφηση. Θα πρέπει κανείς να σκεφθεί ότι για κάποιους ασθενείς, αυτή ίσως θα είναι η μόνη επέμβαση στην οποία θα υποβληθούν! Γι αυτό το λόγο είναι πολύ σημαντικό να λάβει κανείς πολύ σοβαρά υπ όψιν του τους παραπάνω παραμέτρους ούτως ώστε να μπορούν να επιτευχθούν ικανοποιητικά για τον ασθενή αποτελέσματα τα οποία θα του επιτρέψουν να βελτιώσει κατά πολύ την εικόνα του σώματός του και κατά συνέπεια της καθημερινής ποιότητας ζωής του.

Επέμβαση
Μια επέμβαση αρρενοποίησης του στήθους (μαστεκτομή) είναι συνήθως η πρώτη επέμβαση που πρέπει να διεξαχθεί για να είναι το άτομο επιτυχημένο στην κοινωνική του εμφάνιση βελτιώνοντας κατ αυτόν τον τρόπο την εικόνα του σώματός του. Πριν την επέμβαση καλό είναι να έχει προηγηθεί συνήθως ορμονική θεραπεία καθώς ο μαστός έπειτα εμφανίζει ατροφία και πτώση. Έτσι μαζί με την μειωτική γίνεται πάντα και η ανόρθωση, ενώ ταυτόχρονα προσαρμόζεται το μέγεθος και η τοποθέτηση της θηλής σε αναλογία με τα αρρενωπά πρότυπα. Σκοπός της επέμβασης είναι να αφαιρεθεί τελείως ο αδένας του μαστού και το περιττό δέρμα, όπως επίσης να επανατοποθετηθεί η θηλή - θηλέα-άλω σε έκκεντρο σημείο, όπως θα φινόταν σε βιολογικά αντρικό στήθος, διατηρώντας πλήρως την αισθητικότητά τους.


Ανάρρωση
Την ημέρα του εξιτηρίου αφαιρούνται οι παροχετεύσεις εάν αυτές ήταν αναγκαίες και κατόπιν οι ασθενείς φορούν έναν ελαστικό (αθλητικό) στηθόδεμο (κορσές). Η πλήρης ανάρρωση διαρκεί 3 μήνες, αλλά οι περισσότεροι ασθενείς είναι σε θέση να αρχίσουν να εργάζονται, ανάλογα βέβαια με το επάγγελμά τους σε 3-4 εβδομάδες. Τα ράματα, μονο εαν δεν είναι απορροφήσιμα, αφαιρούνται τη δεύτερη μετεγχειρητική εβδομάδα ενώ ο στηθόδεμος διατηρειται για τουλάχιστο 6 εβδομάδες.


Επιπλοκές

Οι μείζων επιπλοκές είναι σπάνιες στη μακροχρόνια εμπειρία μας. Η συντριπτική πλειοψηφία των επιπλοκών που αντιμετωπίζουμε είναι μικρές και μετά το εξιτήριο σας μπορούν εύκολα να αντιμετωπισθούν από το γιατρό σας. Παρ όλα αυτά μπορειτε να έρθετε σε επικοινωνία μαζί μας για οποιεσδήποτε ανησυχίες ή ερωτήσεις.

ΣΥΝΤΟΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:
  • Αναισθησία: Γενική Αναισθησία
  • Χρόνος επέμβασης: 2 - 3 ώρες
  • Διαμονή στο Νοσοκομείο: 1 ημέρα 
  • Επανεξέταση: μετά απο 2 - 3 ημέρες
  • Κοινωνική επανασύνδεση: μετά απο 5 - 7 ημέρες
  • Αφαίρεση ραμάτων: Όχι αναγκαία (χρησιμοποιούνται απορροφήσιμα ράματα)
  • Στηθόδεμος (κορσές): 6 εβδομάδες
  • Μπάνιο: μετά από 5 - 7 ημέρες
  • Αθλητισμός: μετά από 4 - 6 εβδομάδες
  • Προστασία της ουλής για 6 μήνες
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Επιστημονική Δημοσίευση στο έγκυρο διεθνές επιστημονικό Περιοδικό "Journal of Craniofacial Surgery"
Ομιλία στα πλαίσια του Μεταπτυχιακού Προγράμματος «Χειρουργική Ογκολογία» του Ε.Κ.Π.Α.
Ομιλία στο 33th EURAPS Annual Meeting, 25-27 Μαΐου 2023, Στογχόλμη, Σουηδία
Προσκεκλημένος Ομιλητής στην Ημερίδα "iPRAS Emergencies in Plastics Conference” του Imperial College London στις 26 Νοεμβρίου 2022
Προσκεκλημένος Ομιλητής στο 14ο Πανελλήνιο Συνέδριο Πλαστικής Επανορθωτικής και Αισθητικής Χειρουργικής, Θεσσαλονίκη, 19 - 22 Οκτωβρίου 2022
info@alagifilou.gr
  Online Ραντεβού
M +30 6932 320 523 | M +49 1726 441 941
Leave this field empty
Επικοινωνία
O Καθηγητής Νικόλαος Παπαδόπουλος δέχεται μετά από ραντεβού στην Αθήνα, Αλεξανδρούπολη και το Μόναχο

 

Νικόλαος Α. Παπαδόπουλος 

Καθηγητής Πλαστικής Χειρουργικής

Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, Αλεξ/πολη
Πανεπιστήμιο Αθηνών, Αθήνα
Munich Technical University,  Munich, Germany

M +30 6932 320 523 | +49 172 6441 941
info@alagifilou.gr

Ονοματεπώνυμο *
Email *
Τηλέφωνο Σταθερό
Τηλέφωνο Κινητό
Θέμα
Μήνυμα
  Online Ραντεβού
Επιθυμητή Ημερομηνία
Date Picker
Μέλος των επιστημονικών εταιρειών2018 All Rights Reserved | Όροι Χρήσης