Επεμβάσεις Aλλαγής Φύλου
"Επεμβάσεις Επιβεβαίωσης του Φύλου σε Διαφυλικά 'Ατομα"
ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ ΑΡΡΕΝΟΠΟΙΗΣΗΣ - ΜΑΣΤΕΚΤΟΜΗ

Ιστορία
Ο Καθηγητής κ. Παπαδόπουλος για την επίτευξη της αρρενοποίησης του στήθους, αφαιρεί το μαστό με διάφορες τεχνικές μειωτικής μαστού αφού εξατομικευμένα, μετά την αξιόλογη του ασθενούς έχει ορισθεί η ιατρική ένδειξη και εχουν ληφθεί υπ οψιν οι ιδιαιτερότητες του βιολογικού ανδρικού μαστού όπως τις περιγράψαμε το 2011. Επίσης για τη διόρθωση τυχόν ατελειών μπορεί να πραγματοποιηθεί στην ίδια συνεδρία και συμπληρωματική λιποαναρρόφηση. Θα πρέπει κανείς να σκεφθεί ότι για κάποιους ασθενείς, αυτή ίσως θα είναι η μόνη εγχείρηση στην οποία υποβάλλονται! Γι αυτό το λόγο είναι πολύ σημαντικό να λάβει κανείς πολύ σοβαρά υπ όψιν του τους παραπάνω παραμέτρους ούτως ώστε να μπορούν να επιτευχθούν ικανοποιητικά για τον ασθενή αποτελέσματα που θα του επιτρέψουν να βελτιώσει κατά πολύ την εικόνα του σώματός του και κατά συνέπεια της καθημερινής ποιότητας ζωής του.

Επέμβαση
Μια μαστεκτομή είναι συνήθως η πρώτη επέμβαση που πρέπει να διεξαχθεί για να είναι το άτομο επιτυχημένο στην κοινωνική του εμφάνιση βελτιώνοντας κατ αυτόν τον τρόπο την εικόνα του σώματός του. Πριν την επέμβαση καλό είναι να έχει προηγηθεί συνήθως ορμονική θεραπεία καθώς ο μαστός έπειτα εμφανίζει ατροφία και πτώση. Έτσι γίνεται πάντα μαζί με την μειωτική και ανόρθωση, ενώ ταυτόχρονα προσαρμόζεται το μέγεθος της θηλής. Σκοπός της επέμβασης είναι να αφαιρεθεί τελείως ο μαζικός αδένας και το περιττό δέρμα, όπως επίσης να επανατοποθετηθεί η θηλή θηλέα-άλω σε έκκεντρο σημείο, όπως στο βιολογικό αντρικό στήθος, διατηρώντας πλήρως την αισθητικότητά της.

Ανάρρωση
Την ημέρα του εξιτηρίου αφαιρούνται οι παροχετεύσεις εάν αυτές ήταν αναγκαίες και κατόπιν οι ασθενείς φορούν έναν ελαστικό (αθλητικό) στηθόδεμο (κορσές). Η πλήρης ανάρρωση διαρκεί 3 μήνες, αλλά οι περισσότεροι ασθενείς είναι σε θέση να αρχίσουν να εργάζονται, ανάλογα βέβαια με το επάγγελμά τους σε 3-4 εβδομάδες. Τα ράματα αφαιρούνται τη δεύτερη μετεγχειρητική εβδομάδα ενώ ο στηθόδεμος διατηρειται για τουλάχιστο 6 εβδομάδες.

Επιπλοκές

Οι μείζων επιπλοκές είναι σπάνιες στη μακροχρόνια εμπειρία μας. Η συντριπτική πλειοψηφία των επιπλοκών που αντιμετωπίζουμε είναι μικρές και μετά το εξιτήριο σας μπορούν εύκολα να αντιμετωπισθούν από το γιατρό σας. Παρ όλα αυτά μπορειτε να έρθετε σε επικοινωνία μαζί μας για οποιεσδήποτε ανησυχίες ή ερωτήσεις.
ΣΥΝΤΟΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:
  • Αναισθησία: Γενική Αναισθησία
  • Χρόνος επέμβασης: 2 - 3 ώρες
  • Διαμονή στο Νοσοκομείο: 1 - 3 ημέρες 
  • Επανεξέταση: μετά απο 3 - 5 ημέρες
  • Κοινωνική επανασύνδεση: μετά απο 5 - 7 ημέρες
  • Αφαίρεση ραμάτων: μετά απο 2 εβδομάδες
  • Στηθόδεμος: 6 εβδομάδες
  • Μπάνιο: μετά από 5 - 7 ημέρες
  • Αθλητισμός: μετά από 4 - 6 εβδομάδες
  • Προστασία της ουλής για 6 μήνες
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Πρόσκληση στο 7o Πανελλήνιο Συνέδριο Παιδικής και Εφηβικής Γυναικολογίας στις 23-25 Σεπτεμβρίου 2022 στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών
Διοργάνωση Διαδικτυακού Σεμιναρίου με τη μορφή Webinar με θέμα: "Gender Affirmation Surgery (Επεμβάσεις Επιβεβαίωσης του Φύλου)"
Πρόεδρος Συνεδρίας με θέμα "Πύελος, Περίνεο και Φύλο" στο 32ο Ετήσιο Συνέδριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Πλαστικών Χειρουργών (EURAPS), 26 - 28 Μαΐου 2022, Νάπολη, Ιταλία
Ίδρυση Ειδικής Μονάδας Διαφυλισμού στο Π.Γ.Ν.Α. του Δ.Π.Θ. - ΦΕΚ 2488/20-05-2022
Ίδρυση Μονάδας Διαφυλικής Χειρουργικής στο Ευγενίδειο Θεραπευτήριο του ΕΚΠΑ - ΦΕΚ 4894/22-10-2021
info@alagifilou.gr
  Online Ραντεβού
M +30 6932 320 523 | M +49 1726 441 941
Leave this field empty
Επικοινωνία
O Καθηγητής Νικόλαος Παπαδόπουλος δέχεται μετά από ραντεβού στην Αθήνα, Αλεξανδρούπολη και το Μόναχο

 

Νικόλαος Α. Παπαδόπουλος 

Καθηγητής Πλαστικής Χειρουργικής

Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, Αλεξ/πολη
Πανεπιστήμιο Αθηνών, Αθήνα
Munich Technical University,  Munich, Germany

M +30 6932 320 523 | +49 172 6441 941
info@alagifilou.gr

Ονοματεπώνυμο *
Email *
Τηλέφωνο Σταθερό
Τηλέφωνο Κινητό
Θέμα
Μήνυμα
  Online Ραντεβού
Επιθυμητή Ημερομηνία
Date Picker
Μέλος των επιστημονικών εταιρειών2018 All Rights Reserved | Όροι Χρήσης