Επεμβάσεις Μετάβασης / Aλλαγής Φύλου - Φυλομετάβαση
"Επεμβάσεις Επιβεβαίωσης του Φύλου σε Διεμφυλικούς"

ΤΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ (ΓΙΑ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗΣ -ΑΛΛΑΓΗΣ- ΦΥΛΟΥ)


Την ημέρα πριν από την επέμβαση:

 

Θα δείτε τον Καθηγητή κ. Παπαδόπουλο σήμερα για διαβούλευση και εξέταση. Θα συζητηθούν ξανά όλα τα θέματα που αφορούν τη προγραμματισμένη επέμβασή σας όπως επίσης θα απαντηθούν όλα τα ερωτήματα τα οποία ισως σας έχουν δημιουργηθεί τη τελευταία περίοδο.

Θα πρέπει να περιορίσετε τον εαυτό σας σε μια ελαφριά/υγρή διατροφή. Παρακαλούμε πολύ, απολύτως καμία στερεά τροφή. Μην τρώτε ή πίνετε τίποτα μετά τα μεσάνυχτα πριν τη χειρουργική επέμβαση. Απο ένα φαρμακείο θα πάρετε τα παρασκευάσματα που ειναι απαραιτητα για τη προετοιμασία του εντερου (π.χ. X-prep) και τα οποία πρέπει να πιειτε το απόγευμα πριν από την επέμβαση.

Η υγρή διατροφή περιλαμβάνει:

•    Φρέσκοι χυμοί φρούτων χωρίς πολτό (μήλο ή λευκό σταφύλι)
•    Διαυγές ζωμός ή ζωμός κρέατος
•    Καφές ή τσάι (χωρίς γάλα ή κρέμα γάλακτος)
•    Ανθρακούχα ή μη ανθρακούχα αναψυκτικά
•    Ζελέ (χωρίς πρόσθετα φρούτα)
•    Παγωτό
•    Νερό
•    κοκ

Σας συνιστούμε να επιστρέψετε στο δωμάτιο του ξενοδοχείου σας μέσα σε 30 λεπτά από τη λήψη του εντερικού σκευάσματος, όπου μπορούν να αντιμετωπισθούν οι επιδράσεις της προετοιμασίας του εντέρου - σχεδιάστε κανονικές επισκέψεις στο μπάνιο. Τα σκεύασμα δεν είναι και οτι το καλυτερο, ότι το νοστιμότερο, αλλά πρέπει να το πιείτε όλο! Αναμείνετε 6 ή 7 πολύ δύσκολες επισκέψεις στην τουαλέτα.

Η εισαγωγή θα είναι το επόμενο πρωί. Θα σας ενημερώσουμε για το χρόνο που πρέπει να φτάσετε στο νοσοκομείο μας. Εάν η προετοιμασία του εντέρου εχει τελειώσει, συνιστάται ενα μπάνιο σε ντους ή μπανιέρα. Θα σας ζητούσαμε να προχωρήσετε και να ξυρίσετε την υπόλοιπη περιοχή των γεννητικών οργάνων, αν αισθάνεστε άνετα.

Η ημέρα χειρουργείου:

 

Κατ' αρχάς αναμένεται να φτάσετε στο νοσοκομείο νωρίς το πρωί. Η οικογένειά σας, οι φίλοι σας ή τα αγαπημένα σας πρόσωπα μπορούν να είναι μαζί σας. Θα γίνει συνέντευξη με το νοσηλευτικό προσωπικό και την/τον αναισθησιολόγο μας. Ο Καθηγητηής κ. Παπαδόπουλος θα σας δει και πριν από την αναχώρησή σας για την αίθουσα χειρουργείου. Εάν μπορείτε, αφήστε τα τιμαλφή στα μέλη της υποστήριξης σας. Εάν όχι, θα είναι ασφαλώς κλειδωμένα για εσάς. Μόλις μιλήσετε με την/τον αναισθησιολόγο, μπορείτε να ζητήσετε κάτι για χαλάρωση, αν και αυτό συνήθως θα δοθεί στην αίθουσα χειρουργείου όταν αρχίσει η νάρκωσή σας.

Μπορεί να ξυπνήσετε στην αίθουσα χειρουργείου, στο δωμάτιό σας ή κάπου κατά τη διακομιδή. Μετά από την επέμβαση, παρ' όλη τη θεραπευτική αγωγή ίσως να αισθάνεσθε λίγο πόνο ή δυσφορία. Ζητήστε πρόσθετη φαρμακευτική αγωγή εάν το χρειάζεστε! Μπορεί να υπάρχει μια αίσθηση ανάγκης ούρησης λόγω της παρουσίας του ουροκαθετήρα. Τα παυσίπονα μπορεί να σας κάνουν να νιώσετε ναυτία, οπότε προσοχή. Ο τυπικός πόνος μετά την επέμβαση υποχωρεί γρήγορα μετά από 24 ώρες. Όσο λιγότερα φάρμακα θα παίρνετε, τόσο πιο γρήγορα το εντερό σας θα επιστρέψει σε δράση και τόσο περισσότερο κοινωνικοί θα αισθάνεστε. Μην περιμένετε μια κίνηση του εντέρου ενώ νοσηλεύεστε εξαιτίας της προετοιμασίας του εντέρου και των παυσίπονων.

Κατά τη διάρκεια της ανάρρωσης σας, θα θέλετε να πίνετε άφθονο νερό. Οι νοσηλευτές του νοσοκομείου είναι εντυπωσιακοί και προσεκτικοί. Αλλά, αν δεν βρείτε αυτό που ζητάτε, απλά το ζητάτε. Ειναι πολυ σπάνια τα παράπονα που φθάνουν στα αυτιά μας. Αλλά αν έχετε ένα, επιτρέψτε μας να το γνωρίζουμε! Μονο με τα παράπονα θα μπορούμε να βελτιωνόμαστε συνεχώς...

Η πρώτη ημέρα μετά την επέμβαση:

 

Ο έλεγχος του πόνου και ο ύπνος είναι η κύρια συνταγή κατά τη διάρκεια της πρώτης νύχτας και της ημέρας που ακολουθούν μετά τη χειρουργική επέμβαση. Απο το πρώτο πρωί σας προσφερεται το πρωινό. Αν αισθάνεστε ναυτία - και σίγουρα πριν πάρετε φάρμακα για τον πόνο - φάτε κάτι. Ακόμα και ένα κράκερ ή ενα κομμάτι ψωμιού μπορεί να βοηθήσει.

Μετακινηθείτε λιγάκι στο κρεβάτι. Βρισκόσαστε σε κατάσταση ηρεμίας, αλλά μπορείτε και να καθίσετε στο κρεβατι σας εως και τις 45 μοίρες ενω παραλληλα να γυρισετε ελαφρώς στα πλάγια τοποθετώντας στο πλευρό σας ένα μαξιλάρι. Ζητήσετε βοήθεια εαν χρεισθείτε! Οι νοσηλευτικές μας θα μπορέσουν να σας βοηθήσουν. Και μη ξεχνάτε... Το νοσοκομείο διαθέτει δωρεάν wi-fi!

Δεύτερη έως πέμπτη κ έκτη ημέρα μετά την επέμβαση:

 

Εάν όλα συνεχίζουν να πηγαίνουν καλά, θα είστε στο κρεβάτι έως και τη 5η ημέρα, μέρες οι οποίες είναι για ξεκούραση και χαλάρωση. Ένα καλό βιβλίο σίγουρα θα σας βοηθήσει παρα πολύ αυτές τις ημέρες.

Παράλληλα, τη δεύτερη ημέρα γίνεται και η πρώτη αλλαγή στο τραύμα και η συνολική εκτίμησή του απο τον Καθ. Κ. Παπαδόπουλο.

Τη πέμπτη ημέρα πραγματοποιείται και πάλι αλλαγή στο τραύμα και η συνολική εκτίμησή του απο τον Καθ. Κ. Παπαδόπουλο. Εάν όλα πηγαίνουν καλά, σήμερα θα σηκωθείτε από το κρεβάτι! Περάστε αυτές τις ημέρες ξεκούραστα και χαλαρά στο δωμάτιο σας. Θα σας ξεκινήσουμε σιγά-σιγά. Αρχικά καθιστός στο κρεβάτι, στη συνέχεια ίσως μέχρι μια καρέκλα και ενδεχομένως μετά μια μικρή βόλτα. Να έχετε κάποιον μαζί σας πάντα κατά την πρώτη φορά! Τις επόμενες ημέρες βγείτε να περπατήσετε και στο διαδρομο του νοσοκομείου ή κατεβείτε και στο κυλικείο.

 

Την επόμενη ημέρα και εφ' οσον όλα είναι καλά θα λάβετε το εξητήριό σας, εκτός απο τη περίπτωση που θα χρησιμοποιηθεί ο κερκιδικός κρημνός για τη δημιουργία του φαλλού. Τα ράμματα δεν ειναι απαραίτητο να αφαιρεθούν αφου χρησιμοποιούμε ράμματα απορροφήσιμα!


Δέκατη ημέρα μετά την επέμβαση:

 

Σήμερα είναι μια μεγάλη μέρα! Αξιολογείται η επούλωση των ιστών και αφαιρείται ο ουροκαθετήρας που τοποθετήθηκε κατα τη διάρκεια της επέμβασης, είτε στα εξωτερικά ιατρεία όταν έχει χρησιμοποιηθεί ο μηριαίος κρημνός για τη δημιουργία του φαλλού, είτε κατά τη διάρκεια της παραμονής σας στο νοσοκομείο όταν χρησιμοποιηθεί ο κερκιδικός κρημνός. Θα πρέπει να παραμείνετε στο νοσοκομείο εως ώτου ουρήσετε φυσιολογικά. Υπάρχει περιπτωση κατα τη διαδικασία αυτή να παρουσιασθεί λιγάκι αίμα (ελεγχόμενο με πίεση) γύρω από την ουρήθρα και το τραύμα όταν αφαιρείται ο καθετήρας για πρώτη φορά.

 

Στη περίπτωση που θα χρησιμοποιηθεί ο κερκιδικός κρημνός για τη δημιουργία του φαλλού και εφ' οσον όλα είναι καλά θα λάβετε το εξητήριό σας. Ράματα δεν ειναι απαραίτητο να αφαιρεθούν αφου χρησιμοποιούμε ράματα απορροφήσιμα!

 

Η οδήγηση δεν συνιστάται, ιδιαίτερα όταν βρίσκεστε υπο την επήρεια των παυσίπονων. Η αξιοποίηση των φίλων ή της οικογένειας ή των ταξί για τη μεταφορά ειναι η λογικότερη.

Παρακαλούμε ενημερωστε μας εάν αισθάνεστε ότι χρειάζεστε επιπλέον υποστήριξη ή απαντήσεις σε ερωτήσεις.

Τέλος, σύμφωνα με το μετεγχειρητικό πρωτόκολλο που ακολουθούμε θα θελαμε νας ξαναδούμε στα παρακάτω διαστήματα μετά την επέμβαση: 3 και 6 εβδομάδες όπως και 3, 6 και 12 μήνες μετά.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Πρόεδρος στη Στρογγυλή Τράπεζα 8 "Πύελος, Περίνεο, Φύλο" του επόμενου Συνεδρίου της EURAPS στην Αθήνα, 29 Μαΐου έως 1 Ιουνίου 2024
Προσκεκλημένος Εισηγητής στο Μετεκπαιδευτικό Σεμινάριο «Ψυχοσεξουαλικές Δυσλειτουργίες, Αναγνώριση και Αντιμετώπιση», Ε.Π.Ι.Ψ.Υ., Ε.Κ.Π.Α., Τετάρτη 22 Μαΐου 2024
Ψηφίστηκε ο νέος Νόμος για την Αυτοδιάθεση στη Γερμανία!
Προσκεκλημένος Ομιλητής στο 16th European Congress of Paediatric and Adolescent Gynaecology “EURAPAG 2024” (Ευρωπαϊκό Συνέδριο Παιδιατρικής και Εφηβικής Γυναικολογίας), Θεσσαλονίκη, 5 έως 8 Ιουνίου 2024
Προσκεκλημένος Ομιλητής στο 31ο Συνέδριο της Ελληνικής Εταιρείας Στοματικής και Γναθοπροσωπικής Χειρουργικής “HAOMS 2024”, Αθήνα 26 έως 27 Ιανουαρίου 2024
info@alagifilou.gr
  Online Ραντεβού
M +30 6932 320 523 | M +49 1726 441 941
Leave this field empty
Επικοινωνία
O Καθηγητής Νικόλαος Παπαδόπουλος δέχεται μετά από ραντεβού στην Αθήνα, Αλεξανδρούπολη και το Μόναχο

 

Νικόλαος Α. Παπαδόπουλος 

Καθηγητής Πλαστικής Χειρουργικής

Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, Αλεξ/πολη
Πανεπιστήμιο Αθηνών, Αθήνα
Munich Technical University,  Munich, Germany

M +30 6932 320 523 | +49 172 6441 941
info@alagifilou.gr

Ονοματεπώνυμο *
Email *
Τηλέφωνο Σταθερό
Τηλέφωνο Κινητό
Θέμα
Μήνυμα
  Online Ραντεβού
Επιθυμητή Ημερομηνία
Date Picker
Μέλος των επιστημονικών εταιρειών2023 All Rights Reserved | Όροι Χρήσης