Επεμβάσεις Μετάβασης / Aλλαγής Φύλου
"Επεμβάσεις Επιβεβαίωσης του Φύλου σε Διεμφυλικά 'Ατομα"

ΚΟΛΠΙΚΗ ΕΜΒΑΘΥΝΣΗ

Ιστορία
Η επέμβαση της κολπικής εμβάθυσης διεξάγεται κυρίως σε ασθενείς άλλων χειρουργών, οι οποίες δεν έχουν ικανοποιητικό βάθος κόλπου, είτε λόγω αποτυχίας στην αρχική επέμβαση, είτε έλλειψης δέρματος ή τεχνικής (μερικοί χειρουργοί, για παράδειγμα, πραγματοποιούν μόνο μια απλή τεχνική αναστροφής του δέρματος  πέους χωρίς μεταμόσχευση δέρματος και άλλοι, κυρίως οι Ταϊλανδοί χειρουργοί εγκαταλείπουν την επιδίωξη του βάθους όταν προκύπτουν επιπλοκές). Εάν το βάθος ήταν κάποτε διαθέσιμο, οι ασθενείς μπορούν να τύχουν θεραπείας με την Επέμβαση Επανεμβάθυνσης του Κόλπου.

Επέμβαση
Η Επέμβαση Εμβάθυνσης του Κόλπου είναι μια πολύ λεπτή επέμβαση και δυνητικά περίπλοκη, κυρίως λόγω της ανάγκης να επανακαληφθούν τα βαθύτερα τμήματα του κόλπου και να επαναπαρασκευασθεί δια μέσω του προηγουμένως χειρουργημένων ιστών, οι οποίοι παρουσιάζουν παρα πολύ ουλώδη ιστό! Συνήθως απαιτείται μεταμόσχευση δέρματος είτε από την κύρια χειρουργική περιοχή, είτε από την κάτω κοιλιακή χώρα ή από οποιαδήποτε άλλη πιθανή δότρια περιοχή (βραχίονας κ.λπ.) όπου μπορεί να ληφθεί η περίσσεια του δέρματος. Εαν είναι αναγκαία, η χειλεοπλαστική συμπεριλαμβάνεται στην επέμβαση εμβάθυνσης του κόλπου, η οποία συνήθως απαιτεί διαμονή 6 - 7 ημερών στο Νοσοκομείο μας. Επικουρικά, μπορούν να συμπεριφθούν και οι μη-επεμβατικές μέθοδοι έγχυσης υαλουρονικού οξέος ή λιπομεταφοράς για να διορθωθούν ορισμένες ήπιες αισθητικές ατέλειες των χειλέων, αλλά και γενικότερα των εξωτερικών γεννητικών οργάνων στο χώρο του ιατρείου!

Ανάρρωση
Η ανάρρωση για την επέμβαση εμβάθυνσης είναι μικρότερη από την πρωτογενή επέμβαση Αλλαγής Φύλου. Οι περισσότερες ασθενείς είναι σε θέση να αρχίσουν τις διάφορες δραστηριότητές τους, ανάλογα βέβαια με το επάγγελμά τους σε λιγότερο από 4 εβδομάδες, αν και η σεξουαλική επαφή μπορεί να είναι περιορισμένη για τους συνήθεις πλήρεις 1-2 μήνες. Προτείνονται επίσης ήπια παυσίπονα, αντιβιοτικά και 7 ημέρες ανάπαυση ή περιορισμένης δραστηριότητας. Τέλος συνιστάται ενας επανέλεγχος στην περιοχή του κόλπου περίπου 1 εβδομάδα μετά το εξητήριο απο το Νοσοκομείο μας.

Επιπλοκές
Οι μείζων επιπλοκές είναι σπάνιες στη μακροχρόνια εμπειρία μας. Οι θεωρητικές επιπλοκές είναι σημαντικές λόγω της ανάγκης δυνητικής επαναπαρασκευής και επανακάλυψης ολόκληρης της κολπικής κοιλότητας. Όμως, με την εκτενή εμπειρία μας, οι φόβοι ιστορικά αντισταθμίζουν την πραγματικότητα.

ΣΥΝΤΟΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:
  • Αναισθησία: Γενική Αναισθησία
  • Χρόνος επέμβασης: 2 - 4 ώρες
  • Διαμονή στο Νοσοκομείο: 6 - 7 ημέρες 
  • Επανεξέταση: μετά απο 5 – 7 ημέρες
  • Κοινωνική επανασύνδεση: μετά απο 2 εβδομάδες
  • Αφαίρεση ραμμάτων: οχι αναγκαία (χρησιμοποιούνται απορροφήσιμα ράματα)
  • Μπάνιο: μετά από 1 - 2 εβδομάδες
  • Αθλητισμός: μετά από 4 - 6 εβδομάδες
  • Προστασία της ουλών και διαστολή του κόλπου για 6 μήνες
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Επιστημονική Δημοσίευση στο έγκυρο διεθνές επιστημονικό Περιοδικό "Journal of Craniofacial Surgery"
Ομιλία στα πλαίσια του Μεταπτυχιακού Προγράμματος «Χειρουργική Ογκολογία» του Ε.Κ.Π.Α.
Ομιλία στο 33th EURAPS Annual Meeting, 25-27 Μαΐου 2023, Στογχόλμη, Σουηδία
Προσκεκλημένος Ομιλητής στην Ημερίδα "iPRAS Emergencies in Plastics Conference” του Imperial College London στις 26 Νοεμβρίου 2022
Προσκεκλημένος Ομιλητής στο 14ο Πανελλήνιο Συνέδριο Πλαστικής Επανορθωτικής και Αισθητικής Χειρουργικής, Θεσσαλονίκη, 19 - 22 Οκτωβρίου 2022
info@alagifilou.gr
  Online Ραντεβού
M +30 6932 320 523 | M +49 1726 441 941
Leave this field empty
Επικοινωνία
O Καθηγητής Νικόλαος Παπαδόπουλος δέχεται μετά από ραντεβού στην Αθήνα, Αλεξανδρούπολη και το Μόναχο

 

Νικόλαος Α. Παπαδόπουλος 

Καθηγητής Πλαστικής Χειρουργικής

Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, Αλεξ/πολη
Πανεπιστήμιο Αθηνών, Αθήνα
Munich Technical University,  Munich, Germany

M +30 6932 320 523 | +49 172 6441 941
info@alagifilou.gr

Ονοματεπώνυμο *
Email *
Τηλέφωνο Σταθερό
Τηλέφωνο Κινητό
Θέμα
Μήνυμα
  Online Ραντεβού
Επιθυμητή Ημερομηνία
Date Picker
Μέλος των επιστημονικών εταιρειών2018 All Rights Reserved | Όροι Χρήσης