Επεμβάσεις Μετάβασης / Aλλαγής Φύλου - Φυλομετάβαση
"Επεμβάσεις Επιβεβαίωσης του Φύλου σε Διεμφυλικούς"

ΜΕΤΕΓΧΕΙΡΗΤΙΚΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ  (ΓΙΑ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗΣ -ΑΛΛΑΓΗΣ- ΦΥΛΟΥ)

Επισκόπηση οδηγιών που θα λάβετε κατά το εξητήριό σας από το νοσοκομείο και απαντήσεις σε πολλές από τις ερωτήσεις σας σχετικά με την μετεγχειρητική φροντίδα και τη διαστολή.

Οδηγίες εξητηρίου:


Σήμερα θα φύγετε από το νοσοκομείο μας. Όλα τα ράματα είναι απορροφήσιμα. Η δραστηριότητά σας προς το παρών πρέπει να είναι κυρίως σύντομοι περιπάτοι και συναντήσεις με φίλους ή την οικογένεια σας για φαγητό και καφέ.

Σε γενικές γραμμές, αν όλα είναι καλά, μια άλλη επίσκεψη θα πρέπει να γίνει σε περίπου 10 ημέρες μετά το εξητήριο.

Επιπλοκές

 

Οι επιπλοκές κατά τη διάρκεια της πρώτης εβδομάδας σας είναι αρκετά σπάνιες, αλλά μπορεί να περιλαμβάνουν για παράδειγμα αιμορραγία. Άμεσα μετεγχειρητικά μπορεί να παρουσιασθεί πρόβλημα της αιμάτωσης του κρημνού, η οποία θα πρέπει να αντιμετωπισθεί χειρουργικά. Μπορεί όμως όπως και μετά απο την επέμβαση της ουρηθροπλαστικής ή της μετα-αιδιοπλαστικής να παρουσιασθεί κάποιο συρίγγειο το οποίο μπορεί να αντιμετωπισθεί είτε συντηριτικά είτε χειρουργικά. Η πιθανότητα να ενφανισθεί λίγο αίμα, παρατηρείται περιστασιακά και κατά την αφαίρεση του ουροκαθετήρα. Σε γενικές γραμμές, εκτός της περίπτωσης της φαλλοπλαστικής με τον κερκιδικό ή τον μηριαίο κρημνό, η πίεση σε ότι φαίνεται να αιμορραγεί είναι το μόνο που χρειάζεται για να σταματήσει το πρόβλημα. Μερικές φορές υπάρχει κάποια αιμορραγία παλαιού, πιο σκουρόχρωμου αίματος από τις τομές.

Το οίδημα διαρκεί εβδομάδες έως μήνες για να υποχωρήσει και η υπομονή εδώ είναι ο κανόνας. Να έχετε υπ οψιν σας ότι και αυτό είναι μέρος γενικότερα της επούλωσης όλων των ιστών και οτι το 80% του οιδήματος υποχωρεί σε περίπου 3 μήνες, ενώ όλο το υπόλοιπο οίδημα υποχωρεί σε συνολικά έναν έως ενάμιση χρόνο.

Η λειτουργία του εντέρου συνήθως επιστρέφει κατά τη διάρκεια της παραμονής σας στο νοσοκομείου καθώς η όρεξη επιστρέφει και οι επιπτώσεις από την αναισθησία και τα παυσίπονα μειώνονται. Μια δίαιτα υψηλή σε φρούτα, λαχανικά και ίνες συνιστάται κατά τις πρώτες εβδομάδες μετά τη χειρουργική επέμβαση. Το κρέας είναι εντάξει, λιγότερα γαλακτοκομικά αρχικά είναι καλύτερα, και επίσης περιορίστε την λήψη τυριού.

Άλλες πιθανές, αλλά σπάνιες επιπλοκές θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν πυρετό, οίδημα ή υπερβολικό πόνο. Σε οποιαδήποτε τέτοια περίπτωση θα πρέπει να επικοινωνήσετε άμεσα μαζί μας. Το σπάσιμο των ραμάτων και του τραύματος είναι σπάνιο, αλλά σημαντικό πρόβλημα για τον ασθενή. Πρέπει να μας ενημερώσετε αν συμβεί κάτι τέτοιο καθώς μπορεί να χρειαστεί τη παρακολούθησή μας. Ευτυχώς, αυτή η επιπλοκή θεραπεύεται από μόνη της κατά δεύτερο σκοπό, συνήθως χωρίς τη παρέμβασή μας/σας πέρα από την διατήρηση της περιοχής καθαρή και στεγνή. Μετά από τα ντους, αφήστε την περιοχή να στεγνώσει και σκεφτείτε να χρησιμοποιήσετε ακόμη και ένα πιστολάκι μαλλιών!

Παρακολούθηση

 

Η παρακολούθησή σας εφ όσον ζείτε στη περιοχή του λεκανοπεδίου Αττικής είναι δυνατή οποιαδήποτε στιγμή μετά από χειρουργική επέμβαση. Μόλις επιστρέψετε στο σπίτι όμως, είναι ιδανικό να δείτε τον γιατρό σας, το αργότερο ένα μήνα μετά την επέμβαση. Ο καλύτερος γιατρός για να το κανονίσετε είναι ο γιατρός με τον οποίο έχετε συνεχή επαφή. Είναι ο πιο πιθανός γιατρός που θα θέλει να σας δει, συμπεριλαμβανομένης της χειρουργημένης περιοχής. Ακόμα κι αν δεν είναι γυναικολόγος, αυτό το άτομο είναι πιθανό να είναι σε θέση να δει ότι πάτε καλά. Ανα πάσα στιγμή μπορουμε επίσης να έρθουμε σε επαφή μαζί του, αν χρειαστεί.


Η μακροπρόθεσμη παρακολούθηση είναι επίσης σημαντική και περιλαμβάνει: Μια εξέταση της περιοχής των γεννητικών οργάνων 10 ημέρες μετά το εξητήριο απο το νοσοκομείο. Αυτή η εξέταση μπορεί μερικές φορές να ανιχνεύσει ιστό κοκκοιοποίησης ή περιοχές που δεν έχουν επουλώσει πλήρως. Ο ιστός κοκκοποίησης είναι σαρκώδης και ερυθρός και τέλος αιμορραγεί εύκολα. Κατόπιν οι επόμενες εξετάσεις του ασθενούς ακολουθούν σε 3 εβδομάδες, 3, 6 και 12 μήνες.  Εάν στο ενδιάμεσο εμφανιστεί αιμορραγία μετά τη χειρουργική επέμβαση, επισκεφθείτε το γιατρό σας (ή κάποιον από εμάς) που μπορεί να ρίξει μια ματιά. Είτε υπάρχει στο εξωτερικό είτε στο εσωτερικό, ο κοκκοιώδης ιστός αντιμετωπίζεται εύκολα με ένα συνδυασμό αφαίρεσης του ιστού και τοπική εφαρμογή νιτρικού αργύρου. Η θεραπεία πονάει ελαφρώς αλλά λειτουργεί άμεσα. Η δοσολογία ορμονών είναι συνήθως μικρότερη από ό, τι συνιστάται ως προεγχειρητικά. Συχνά αυτό είναι το ήμισυ της δόσης πριν από την επέμβαση.

Σεξουαλική δραστηριότητα

 

Η σεξουαλική δραστηριότητα, δηλ. διείσδυση συνιστάται σε όσους έχει πραγματοποιηθεί η φαλλοπλαστική με τον κρημνό τουλάχιστον 3 μήνες μετά την τοποθέτηση και των πεϊκών και ορχικών προθέσεων. Ο οργασμός πρέπει να είναι μια προσδοκία για κάθε ασθενή. Παρ όλα αυτά να έχετε υπόψη ότι αυτός ο οργασμός προέρχεται απο τη κλειτορίδα η οποία έχει τοποθετηθεί στη βάση του φαλλού, είτε στην επιφάνειά του, είτε κάτω απο το δέρμα του. Αυτή η περιοχή είναι εξαιρετικά ευαίσθητη αρχικά και οι περισσότεροι το βρίσκουν ενοχλητικό. Μπορεί επίσης να υπάρχει μούδιασμα στην περιοχή αρχικά, αλλά, και πάλι, οι περιοχές που μπορεί να οδηγήσουν σε οργασμό δεν είναι πιθανώς μόνο η ίδια η κλειτορίδα. Ο οργασμός είναι ένας περίπλοκος και πολύπλοκος συνδυασμός αισθητήριων μηνυμάτων και φαντασίας που το κάνουν να συμβεί. Χρειάζεται όμως υπομονή και επιμονή! Τέλος, η ανάγκη λίπανσης κατά τη διείσδυση είναι αναμενώμενη. Συνιστούμε τα παχύτερα λιπαντικά.

Ασκηση

 

Η σωματική δραστηριότητα και άσκηση συνιστώνται μόλις ολοκληρωθεί η επούλωση, συνήθως όχι πριν από 5 - 6 εβδομάδες μετά την Επέμβαση Επιβεβαίωσης (Αλλαγής) Φύλου. Ξεκινήστε αργά και χρησιμοποιήστε την κοινή λογική ούτως ώστε στους 3 μήνες μετά την επέμβαση να μπορείτε να επανέλθετε σε πλήρη δραστηριότητα όπως προεγχειρητικά.

Τελική εμφάνιση

 

Η τελική εμφάνιση θα πρέπει πραγματικά να αρχίσει να διαμορφώνεται περίπου 3 μήνες μετά την ολοκληρωμένη Επιβεβαίωση (Αλλαγή) Φύλου, όταν επιτυγχάνεται και η κατά 80% μείωση του οιδήματος! Κατά καιρούς, μπορεί ίσως να διαρκέσει και λίγο περισσότερο. Βεβαίως, η σκληρότητα των ουλών και των ιστών όπως επίσης το μούδιασμα της περιοχής θα σημειώσουν σημαντική πρόοδο κατά τη διάρκεια ενός έτους και μετά. Οι 3 μήνες είναι το μεγάλο ορόσημο! Γι αυτό το λόγο είναι αναγκαία και μια επανεξέταση εκ μέρους μας, καθώς αυτή μπορεί να είναι μια περίοδος πολυ λογική κατά την οποία μπορεί να σχεδιασθεί και μια δεύτερη διορθωτική επέμβαση, εαν αυτή κριθεί αναγκαία.

Πάνω απ' όλα, να φροντίζετε τον εαυτό σας. Να είστε υπομονετικοί, να είστε ευγενικοί, αλλά να είστε πάντα εσείς οι ίδιοι!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Πρόεδρος στη Στρογγυλή Τράπεζα 8 "Πύελος, Περίνεο, Φύλο" του επόμενου Συνεδρίου της EURAPS στην Αθήνα, 29 Μαΐου έως 1 Ιουνίου 2024
Προσκεκλημένος Εισηγητής στο Μετεκπαιδευτικό Σεμινάριο «Ψυχοσεξουαλικές Δυσλειτουργίες, Αναγνώριση και Αντιμετώπιση», Ε.Π.Ι.Ψ.Υ., Ε.Κ.Π.Α., Τετάρτη 22 Μαΐου 2024
Ψηφίστηκε ο νέος Νόμος για την Αυτοδιάθεση στη Γερμανία!
Προσκεκλημένος Ομιλητής στο 16th European Congress of Paediatric and Adolescent Gynaecology “EURAPAG 2024” (Ευρωπαϊκό Συνέδριο Παιδιατρικής και Εφηβικής Γυναικολογίας), Θεσσαλονίκη, 5 έως 8 Ιουνίου 2024
Προσκεκλημένος Ομιλητής στο 31ο Συνέδριο της Ελληνικής Εταιρείας Στοματικής και Γναθοπροσωπικής Χειρουργικής “HAOMS 2024”, Αθήνα 26 έως 27 Ιανουαρίου 2024
info@alagifilou.gr
  Online Ραντεβού
M +30 6932 320 523 | M +49 1726 441 941
Leave this field empty
Επικοινωνία
O Καθηγητής Νικόλαος Παπαδόπουλος δέχεται μετά από ραντεβού στην Αθήνα, Αλεξανδρούπολη και το Μόναχο

 

Νικόλαος Α. Παπαδόπουλος 

Καθηγητής Πλαστικής Χειρουργικής

Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, Αλεξ/πολη
Πανεπιστήμιο Αθηνών, Αθήνα
Munich Technical University,  Munich, Germany

M +30 6932 320 523 | +49 172 6441 941
info@alagifilou.gr

Ονοματεπώνυμο *
Email *
Τηλέφωνο Σταθερό
Τηλέφωνο Κινητό
Θέμα
Μήνυμα
  Online Ραντεβού
Επιθυμητή Ημερομηνία
Date Picker
Μέλος των επιστημονικών εταιρειών2023 All Rights Reserved | Όροι Χρήσης