Επεμβάσεις Μετάβασης / Aλλαγής Φύλου
"Επεμβάσεις Επιβεβαίωσης του Φύλου σε Διεμφυλικά 'Ατομα"

ΧΕΙΛΕΟΠΛΑΣΤΙΚΗ

Ιστορία
Η χειλεοπλαστική εκτελείται κυρίως ως επανεπέμβαση για την αισθητική βελτίωση της εικόνας των χειλέων μετά τη προηγούμενη επέμβαση επιβεβαίωσης (αλλαγής) φύλου σε τρανς γυναίκες. Συνήθως εκτελείται και σε βιολογικές γυναίκες οι οποίες δεν είναι ικανοποιημένες με την εμφάνιση, είτε λόγω παρουσίας υπερβολικού μεγέθους χειλέων, είτε ασυμμετρίας.

Επέμβαση
Χειλεοπλαστική εκτελούμε κυρίως σε ασθενείς που είχαν επισκεφτεί άλλους γιατρούς για την Επέμβαση Επιβεβαίωσης (Αλλαγής) Φύλου τους και είτε είναι δυσαρεστημένες με την εμφάνισή τους είτε αναζητούν τη μέθοδο που εφαρμόζουμε εμείς στις ασθενείς μας. Αυτές οι επεμβάσεις απαιτούν βέβαια μια καλή αισθητική και οπτική ευαισθησία, που φυσικά προϋποθέτουν την εμπειρεία μας για περισσότερα από 25 χρόνια!

Επίσης, με μη-επεμβατικές μεθόδους έγχυσης υαλουρονικού οξέος ή λιπομεταφοράς μπορούν να διορθωθούν ορισμένες ήπιες ατέλειες των χειλέων, αλλά και γενικότερα των εξωτερικών γεννητικών οργάνων στο χώρο του ιατρείου!

Μόνο περιστασιακά, θα πραγματοποιούσαμε χειλεοπλαστική στις ασθενείς μας μετά την Επέμβαση Επιβεβαίωσης (Αλλαγής) Φύλου, αφού αυτή συμπεριλαμβάνεται απο το πρωτόκολλό μας ήδη στην αρχική επέμβαση. Παρ όλα αυτά εαν χρειασθεί, μπορεί να διορθώσει μια σειρά από μικρά προβληματάκια, όπως ο πόνος, το οίδημα, οι ουλές, η εμφανίση της νέας κλειτορίδας  ή η έλλειψη εμφανίσής της. Ευτυχώς, μέχρι τώρα προβλήματα τέτοιου είδους είναι σπάνια μετά από Επεμβάσεις Επιβεβαίωσης (Αλλαγής) Φύλου απο την ομάδα μας. Η χειλεοπλαστική ήταν απαραίτητη σε πολύ λίγες ασθενείς μας, παρά τις πάρα πολλές Επεμβάσεις Επιβεβαίωσης (Αλλαγής) Φύλου που έχουμε πραγματοποιήσει. Ως αποτέλεσμα, μειώνεται και το κόστος για τις ασθενείς μας αφού η μέθοδός μας δεν απαιτεί μια επανεπέμβαση. Η επέμβαση της χειλεοπλαστικής πραγματοποιείται αποκλειστικά στους ασθενείς μας, ως εξωτερικοί ασθενείς (day clinic) με ελάχιστη ανάρρωση.

Ανάρρωση
Προτείνονται 7 ημέρες ανάρρωσης στην ασθενή πριν από την επιστροφή στις δραστηριοτητές της. Ο πάγος, τα ήπια παυσίπονα, τα αντιβιοτικά και η ανάπαυση συνιστώνται συνήθως ως κύρια θεραπεία μετά τη χειρουργική επέμβαση. Τέλος συνιστάται ενας επανέλεγχος στην περιοχή του κόλπου περίπου 4-7 ημέρες μετεγχειρητικά.

Επιπλοκές
Οι μείζων επιπλοκές είναι σπάνιες στη μακροχρόνια εμπειρία μας. Η συντριπτική πλειοψηφία των επιπλοκών που αντιμετωπίζουμε είναι μικρές και μετά το εξητήριο σας μπορούν εύκολα να αντιμετωπισθούν. Παρ όλα αυτά μπορειτε να ερθετε σε επικοινωνία μαζί μας για οποιεσδήποτε ανησυχίες ή ερωτήσεις.

ΣΥΝΤΟΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:

  • Αναισθησία: Γενική ή Τοπική Αναισθησία
  • Χρόνος επέμβασης: 1 - 2 ώρες 
  • Διαμονή στο Νοσοκομείο: day clinic ή 1 διανυκτέρευση
  • Επανεξέταση: μετά απο 4 - 7 ημέρες
  • Κοινωνική επανασύνδεση: μετά απο 1 εβδομάδα
  • Αφαίρεση ραμάτων: οχι αναγκαία (χρησιμοποιούνται απορροφήσιμα ράματα)
  • Μπάνιο: μετά από 7 ημέρες
  • Αθλητισμός: μετά από 4-6 εβδομάδες
  • Προστασία ουλών για 6 μήνες
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Επιστημονική Δημοσίευση στο έγκυρο διεθνές επιστημονικό Περιοδικό "Journal of Craniofacial Surgery"
Ομιλία στα πλαίσια του Μεταπτυχιακού Προγράμματος «Χειρουργική Ογκολογία» του Ε.Κ.Π.Α.
Ομιλία στο 33th EURAPS Annual Meeting, 25-27 Μαΐου 2023, Στογχόλμη, Σουηδία
Προσκεκλημένος Ομιλητής στην Ημερίδα "iPRAS Emergencies in Plastics Conference” του Imperial College London στις 26 Νοεμβρίου 2022
Προσκεκλημένος Ομιλητής στο 14ο Πανελλήνιο Συνέδριο Πλαστικής Επανορθωτικής και Αισθητικής Χειρουργικής, Θεσσαλονίκη, 19 - 22 Οκτωβρίου 2022
info@alagifilou.gr
  Online Ραντεβού
M +30 6932 320 523 | M +49 1726 441 941
Leave this field empty
Επικοινωνία
O Καθηγητής Νικόλαος Παπαδόπουλος δέχεται μετά από ραντεβού στην Αθήνα, Αλεξανδρούπολη και το Μόναχο

 

Νικόλαος Α. Παπαδόπουλος 

Καθηγητής Πλαστικής Χειρουργικής

Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, Αλεξ/πολη
Πανεπιστήμιο Αθηνών, Αθήνα
Munich Technical University,  Munich, Germany

M +30 6932 320 523 | +49 172 6441 941
info@alagifilou.gr

Ονοματεπώνυμο *
Email *
Τηλέφωνο Σταθερό
Τηλέφωνο Κινητό
Θέμα
Μήνυμα
  Online Ραντεβού
Επιθυμητή Ημερομηνία
Date Picker
Μέλος των επιστημονικών εταιρειών2018 All Rights Reserved | Όροι Χρήσης