Επεμβάσεις Aλλαγής Φύλου
"Επεμβάσεις Επιβεβαίωσης του Φύλου σε Διαφυλικά 'Ατομα"
ΧΕΙΛΕΟΠΛΑΣΤΙΚΗ

Ιστορία
Η χειλεοπλαστική εκτελείται κυρίως ως επανεπέμβαση για την αισθητική βελτίωση της εικόνας των χειλέων μετά τη προηγούμενη επέμβαση αλλαγής φύλου σε τρανς γυναίκες. Συνήθως εκτελείται και σε βιολογικές γυναίκες οι οποίες δεν είναι ικανοποιημένες με την εμφάνιση, είτε λόγω παρουσίας υπερβολικού ιστού χειλέων είτε ασυμμετρίας.

Επέμβαση
Χειλεοπλαστική εκτελούμε κυρίως σε ασθενείς που είχαν επισκεφτεί άλλους γιατρούς για την επέμβαση Αλλαγής Φύλου τους και είτε είναι δυσαρεστημένες με την εμφάνισή τους είτε αναζητούν τη μέθοδο που εφαρμόζουμε εμείς στις ασθενείς μας. Αυτές οι επεμβάσεις απαιτούν βέβαια μια καλή αισθητική και οπτική ευαισθησία, που φυσικά προϋποθέτουν την εμπειρεία μας για περισσότερα από 25 χρόνια!

Επίσης, με μη-επεμβατικές μεθόδους έγχυσης υαλουρονικού οξέος ή λιπομεταφοράς μπορούν να διορθωθούν ορισμένες ήπιες ατέλειες των χειλέων, αλλά και γενικότερα των εξωτερικών γεννητικών οργάνων στο χώρο του ιατρείου!

Μόνο περιστασιακά, θα πραγματοποιούσαμε χειλεοπλαστική στις ασθενείς μας μετά την επέμβαση Αλλαγής Φύλου, αφού αυτή συμπεριλαμβάνεται ήδη στο πρώτο στάδιο. Παρ όλα αυτά εαν χρειασθεί, μπορεί να διορθώσει μια σειρά από μικρά προβληματάκια, όπως ο πόνος, το οίδημα, οι ουλές, η εμφανίση της νέας κλειτορίδας  ή η έλλειψη εμφανίσής της. Ευτυχώς, μέχρι τώρα προβλήματα τέτοιου είδους είναι σπάνια μετά από την επέμβαση Αλλαγής Φύλου ενός χρόνου. Η χειλεοπλαστική ήταν απαραίτητη σε πολύ λίγες ασθενείς μας, παρά τις πάρα πολλές επεμβάσεις Αλλαγής Φύλου που έχουμε πραγματοποιήσει. Ως αποτέλεσμα, μειώνεται και το κόστος για τις ασθενείς μας αφού η μέθοδός μας δεν απαιτεί μια επέμβαση σε δεύτερο χρόνο. Η επέμβαση της χειλεοπλαστικής πραγματοποιείται αποκλειστικά στους ασθενείς μας ως εξωτερικοί ασθενείς (day clinic) με ελάχιστη ανάρρωση.

Ανάρρωση
Προτείνονται 7 ημέρες ανάρρωσης στην ασθενή πριν από την επιστροφή στις δραστηριοτητές της. Ο πάγος, τα ήπια παυσίπονα, τα αντιβιοτικά και η ανάπαυση συνιστώνται συνήθως ως κύρια θεραπεία μετά τη χειρουργική επέμβαση. Τέλος συνιστάται ενας επανέλεγχος στην περιοχή του κόλπου περίπου 4-7 ημέρες μετεγχειρητικά.

Επιπλοκές
Οι μείζων επιπλοκές είναι σπάνιες στη μακροχρόνια εμπειρία μας. Η συντριπτική πλειοψηφία των επιπλοκών που αντιμετωπίζουμε είναι μικρές και μετά το εξητήριο σας μπορούν εύκολα να αντιμετωπισθούν από το γιατρό σας. Παρ όλα αυτά μπορειτε να ερθετε σε επικοινωνία μαζί μας για οποιεσδήποτε ανησυχίες ή ερωτήσεις.
ΣΥΝΤΟΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:
  • Αναισθησία: Γενική ή Τοπική Αναισθησία
  • Χρόνος επέμβασης: 1 - 2 ώρες 
  • Διαμονή στο Νοσοκομείο: day clinic ή 1 ημέρα
  • Επανεξέταση: μετά απο 4 - 7 ημέρες
  • Κοινωνική επανασύνδεση: μετά απο 1 εβδομάδα
  • Αφαίρεση ραμάτων: οχι αναγκαία (χρησιμοποιούνται απορροφήσιμα ράματα)
  • Μπάνιο: μετά από 7 ημέρες
  • Αθλητισμός: μετά από 4-6 εβδομάδες
  • Προστασία ουλών για 6 μήνες
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Πρόσκληση στο 7o Πανελλήνιο Συνέδριο Παιδικής και Εφηβικής Γυναικολογίας στις 23-25 Σεπτεμβρίου 2022 στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών
Διοργάνωση Διαδικτυακού Σεμιναρίου με τη μορφή Webinar με θέμα: "Gender Affirmation Surgery (Επεμβάσεις Επιβεβαίωσης του Φύλου)"
Πρόεδρος Συνεδρίας με θέμα "Πύελος, Περίνεο και Φύλο" στο 32ο Ετήσιο Συνέδριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Πλαστικών Χειρουργών (EURAPS), 26 - 28 Μαΐου 2022, Νάπολη, Ιταλία
Ίδρυση Ειδικής Μονάδας Διαφυλισμού στο Π.Γ.Ν.Α. του Δ.Π.Θ. - ΦΕΚ 2488/20-05-2022
Ίδρυση Μονάδας Διαφυλικής Χειρουργικής στο Ευγενίδειο Θεραπευτήριο του ΕΚΠΑ - ΦΕΚ 4894/22-10-2021
info@alagifilou.gr
  Online Ραντεβού
M +30 6932 320 523 | M +49 1726 441 941
Leave this field empty
Επικοινωνία
O Καθηγητής Νικόλαος Παπαδόπουλος δέχεται μετά από ραντεβού στην Αθήνα, Αλεξανδρούπολη και το Μόναχο

 

Νικόλαος Α. Παπαδόπουλος 

Καθηγητής Πλαστικής Χειρουργικής

Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, Αλεξ/πολη
Πανεπιστήμιο Αθηνών, Αθήνα
Munich Technical University,  Munich, Germany

M +30 6932 320 523 | +49 172 6441 941
info@alagifilou.gr

Ονοματεπώνυμο *
Email *
Τηλέφωνο Σταθερό
Τηλέφωνο Κινητό
Θέμα
Μήνυμα
  Online Ραντεβού
Επιθυμητή Ημερομηνία
Date Picker
Μέλος των επιστημονικών εταιρειών2018 All Rights Reserved | Όροι Χρήσης