Επεμβάσεις Μετάβασης / Aλλαγής Φύλου
"Επεμβάσεις Επιβεβαίωσης του Φύλου σε Διεμφυλικά 'Ατομα"
ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ ΘΗΛΥΚΟΠΟΙΗΣΗΣ

Διόρθωση χαρακτηριστικών προσώπου
Το αντρικό πρόσωπο διαφέρει ανατομικά από το γυναικείο, ακόμα και μετά από αποτρίχωση. Οι διαφορές αυτές εντοπίζονται κυρίως στο σκελετό του κρανίου. Σε αυτήν την κατεύθυνση συνδυάζονται μια σειρά επεμβάσεων όπως η ρινοπλαστική, βλεφαροπλαστικήμεταμόσχευση μαλλιών, αυξητική ζυγωματικώνγενιοπλαστικήπλαστική του μετωπιαίου κρανίου σε συνδυασμό με ρυτιδοπλαστική μετώπου, εκτομή του θυρεοειδούς χόνδρου (μήλο του Αδάμ), επέμβαση στις φωνητικές χορδές, καθώς και πολλές συμπληρωματικές επεμβάσεις και θεραπείες, ανάλογα με την περίπτωση.

Επίσης, με τις μη-επεμβατικές μεθόδους έγχυσης υαλουρονικού οξέος ή λιπομεταφοράς μπορούν να διορθωθούν ορισμένες ήπιες ατέλειες του προσώπου για μια άριστη θηλυκοποίησή του, αλλά και των εξωτερικών γεννητικών οργάνων στο χώρο του ιατρείου!

Με τις παραπάνω επεμβάσεις προσεγγίζεται η θηλυκότητα του γυναικείου προσώπου, χωρίς να προκαλούνται παραμορφώσεις, βελτιώνοντας κατ αυτό το τρόπο την εμφάνιση / εικόνα του προσωπου, την αυτοεκτίμηση, την αυτοπεποίθηση και κατά συνέπεια την καθημερινή Ποιότητα της Ζωής των ασθενών αυτών, ενώ δεν απαιτείται γνωμάτευση από επαγγελματίες ψυχικής υγείας.

Διαμόρφωση σωματικών αναλογιών
Προκειμένου να προσαρμοστούν οι βιολογικά αντρικές σωματικές αναλογίες σε αυτές του γυναικείου χρησιμοποιείται η τεχνική της λιποαναρρόφησης και της λιπομεταφοράς (lipofilling) στις περιοχές που χρειάζεται. Για παράδειγμα μπορεί να μεταφερθεί τοπικό λίπος, το οποίο σε βιολογικά αντρικά σώματα αποθηκεύεται κυρίως στην περιοχή της κοιλιάς, στην περιοχή των γλουτών που είναι τυπικό δευτερογενές χαρακτηριστικό του γυναικείου φύλου όπως επίσης στο στήθος ή και το πρόσωπο. Στην ίδια περιοχή μπορεί επίσης να πραγματοποιηθεί η κοιλιοπλαστική ή η κυκλοτερή λιπεκτομή είτε τέλος λιπεκτομές σε άλλα μέρη του σώματος εφ όσον κριθούν αναγκαίες. Κατ αυτόν το τρόπο, βελτιώνεται κατά πολύ η εμφάνιση / εικόνα του σώματος, η αυτοεκτίμηση και η αυτοπεποίθηση των ασθενών και κατά συνέπεια η καθημερινή Ποιότητα της Ζωής αυτών ενώ δεν απαιτούνται συστατικές επιστολές από επαγγελματίες ψυχικής υγείας.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Επιστημονική Δημοσίευση στο έγκυρο διεθνές επιστημονικό Περιοδικό "Journal of Craniofacial Surgery"
Ομιλία στα πλαίσια του Μεταπτυχιακού Προγράμματος «Χειρουργική Ογκολογία» του Ε.Κ.Π.Α.
Ομιλία στο 33th EURAPS Annual Meeting, 25-27 Μαΐου 2023, Στογχόλμη, Σουηδία
Προσκεκλημένος Ομιλητής στην Ημερίδα "iPRAS Emergencies in Plastics Conference” του Imperial College London στις 26 Νοεμβρίου 2022
Προσκεκλημένος Ομιλητής στο 14ο Πανελλήνιο Συνέδριο Πλαστικής Επανορθωτικής και Αισθητικής Χειρουργικής, Θεσσαλονίκη, 19 - 22 Οκτωβρίου 2022
info@alagifilou.gr
  Online Ραντεβού
M +30 6932 320 523 | M +49 1726 441 941
Leave this field empty
Επικοινωνία
O Καθηγητής Νικόλαος Παπαδόπουλος δέχεται μετά από ραντεβού στην Αθήνα, Αλεξανδρούπολη και το Μόναχο

 

Νικόλαος Α. Παπαδόπουλος 

Καθηγητής Πλαστικής Χειρουργικής

Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, Αλεξ/πολη
Πανεπιστήμιο Αθηνών, Αθήνα
Munich Technical University,  Munich, Germany

M +30 6932 320 523 | +49 172 6441 941
info@alagifilou.gr

Ονοματεπώνυμο *
Email *
Τηλέφωνο Σταθερό
Τηλέφωνο Κινητό
Θέμα
Μήνυμα
  Online Ραντεβού
Επιθυμητή Ημερομηνία
Date Picker
Μέλος των επιστημονικών εταιρειών2018 All Rights Reserved | Όροι Χρήσης