Επεμβάσεις Aλλαγής Φύλου
"Επεμβάσεις Επιβεβαίωσης του Φύλου σε Διαφυλικά 'Ατομα"
ΦΑΛΛΟΠΛΑΣΤΙΚΗ

Ιστορία
Ο Καθηγητής κ. Παπαδόπουλος εφαρμόζει το πρωτόκολλο επεμβάσεων Αλλαγής Φύλου σε Τρανς Άνδρες με τη τεχνική πολλαπλών σταδίων και με βάση τις βασικές αρχές της Χειρουργικής Επιβεβαίωσης του Φύλου, αλλά και τις επιθυμίες του ασθενή αφού οι επεμβάσεις είναι τεχνικά δυνατό να πραγματοποιηθούν ακόμη και σε ένα στάδιο. Παρ όλα αυτά, μετά τη πολυετή εμπειρεία του προτείνει την αποφυγή μίας τέτοιας πολύ μεγάλης επέμβασης και αντιπροτείνει συνήθως την Αλλαγή Φύλου σε τρία στάδια, μειώνοντας κατ αυτό το τρόπο κατα πολύ τη πιθανότητα μείζονων επιπλοκών. Η επιλογή της τεχνικής όμως μπορεί να περιορίζεται και από ανατομικές ή χειρουργικές συνθήκες. Αν και γενικότερα η επέμβαση είναι τεχνικά μια εκδοχή της αρχικής «φαλλοπλαστικής με τη χρήση του κερκιδικού κρημνού», η τρέχουσα μέθοδος πραγματοποιείται με βάση τις βασικές αρχές της «οικονομίας» των χρησιμοποιημένων ιστών που περιγράψαμε στο παρελθόν (2009) και είναι τροποποιημένη, συμπεριλαμβανομένης της προκατασκευασμένης ουρήθρας και πολυάριθμων άλλων πλεονεκτημάτων που συνεχώς εξελίσσονται.

Επέμβαση
Συνδυασμός της επιμήκυνσης της ουρήθρας (Ουρnθροπλαστική) και της προκατασκευή της ουρήθρας στο αντιβράχειο, με ταυτόχρονη δημιουργία πέους φυσιολογικών διαστάσεων με κρημνό από το αντιβράχιο, σε συνδυασμό αργότερα (μετά απο 3 μήνες) με τοποθέτηση σιλικονούχων ενθεμάτων των όρχεων, όπως επίσης και των υδραυλικών ενθεμάτων του πέους όπως αυτά που χρησιμοποιούνται για την αποκατάσταση ανικανότητας στύσεως. Στον κρημνό δίδεται σχήμα νέου φαλλού ο οποίος μεταφέρεται στην ηβική χώρα όπου και πραγματοποιούνται οι μικροχειρουργικές αναστομώσεις του σε αγγεία της περιοχής για την αιμάτωσή του. Με την δημιουργία του νεοφαλλού εξασφαλίζεται μια βελτιωμένη εικόνα του σώματός του, όρθια ούρηση, σεξουαλική αισθητικότητα και ικανότητα για συνουσία. Ο ασθενής όμως θα πρέπει να ενημερωθεί ξεκάθαρα ότι υπάρχουν αρκετά ξεχωριστά στάδια χειρουργικών επεμβάσεων και συχνές τεχνικές επιπλοκές που μπορεί να απαιτήσουν περαιτέρω επεμβάσεις.

Ανάρρωση
Οι ασθενείς παραμένουν για 8 εως 10 ημέρες στο νοσοκομείο μας. Μετά το εξιτήριο και αφού έχει αφαιρεθεί ο ουροκαθετήρας, ο ασθενής επιστρέφει για μια εξέταση σε περίπου 5 ημέρες. Η πλήρης ανάρρωση διαρκεί 3 μήνες, αλλά οι περισσότεροι ασθενείς είναι σε θέση να αρχίσουν να εργάζονται, ανάλογα βέβαια με το επάγγελμά τους σε 4-6 εβδομάδες.

Επιπλοκές
Οι μείζων επιπλοκές είναι σπάνιες στη μακροχρόνια εμπειρία μας. Άμεσα μετεγχειρητικά μπορεί να παρουσιασθεί πρόβλημα της αιμάτωσης του κρημνού η οποία θα πρέπει να αντιμετωπισθεί χειρουργικά. Παρ όλα αυτά η συντριπτική πλειοψηφία των επιπλοκών που αντιμετωπίζουμε είναι μικρές και μετά το εξιτήριο σας μπορούν εύκολα να αντιμετωπισθούν από το γιατρό σας. Μπορεί όμως όπως και μετά απο την επέμβαση της ουρηθροπλαστικής ή της μετα-αιδιοπλαστικής να παρουσιασθεί κάποιο συρύγγειο το οποίο μπορεί να αντιμετωπισθεί είτε συντηριτικά είτε χειρουργικά. Παρ όλα αυτά μπορείτε να έρθετε σε επικοινωνία μαζί μας για οποιεσδήποτε ανησυχίες ή ερωτήσεις.
ΣΥΝΤΟΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:
  • Αναισθησία: Γενική Αναισθησία
  • Χρόνος επέμβασης: 8 - 9 ώρες
  • Διαμονή στο Νοσοκομείο: 8 - 10 ημέρες 
  • Επανεξέταση: μετά απο 3 - 5 ημέρες
  • Κοινωνική επανασύνδεση: μετά απο 3 - 4 εβδομάδες
  • Αφαίρεση ραμάτων: οχι αναγκαία (χρησιμοποιούνται απορροφήσιμα ράματα)
  • Μπάνιο: μετά από 1 - 2 εβδομάδες
  • Αθλητισμός: μετά από 6 εβδομάδες
  • Προστασία των ουλών για 6 μήνες
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Επιστημονική Δημοσίευση στο έγκυρο διεθνές επιστημονικό Περιοδικό “Handchirurgie, Mikrochirurgie, Plastische Chirurgie"
Επιστημονική Δημοσίευση στο έγκυρο διεθνές επιστημονικό Περιοδικό “Facial Plastic Surgery"
Επιστημονική Δημοσίευση στο έγκυρο διεθνές επιστημονικό Περιοδικό "Annals of Plastic Surgery"
Προσκεκλημένος Ομιλητής στο 15ο Διαδικτυακό Πανευρωπαϊκό Συνέδριο Συνέδριο Μικροχειρουργικής (15th Congress of the European Federation of Societies for Microsurgery - EFSM), 24-27 Ιουνίου 2021
Ανατέθηκαν στον Καθηγητή κ. Παπαδόπουλο τα καθήκοντα του Επιστημονικά Υπεύθυνου του Τμήματος Πλαστικής Χειρουργικής και Μέλους της Επιστημονικής Επιτροπής του Ευγενίδειου Θεραπευτηρίου του Πανεπιστημίου Αθηνών
info@alagifilou.gr
  Online Ραντεβού
M +30 6932 320 523 | M +49 1726 441 941
Leave this field empty
Επικοινωνία
O Καθηγητής Νικόλαος Παπαδόπουλος δέχεται μετά από ραντεβού στην Αθήνα, Αλεξανδρούπολη και στο Μόναχο

Νικόλαος Α. Παπαδόπουλος 
Καθηγητής Πλαστικής Χειρουργικής

Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, Αλεξ/πολη
Πανεπιστήμιο Αθηνών, Αθήνα
Munich Technical University,  Munich, Germany

M +30 6932 320 523 | +49 172 6441 941
info@alagifilou.gr
Ονοματεπώνυμο *
Email *
Τηλέφωνο Σταθερό
Τηλέφωνο Κινητό
Θέμα
Μήνυμα
  Online Ραντεβού
Επιθυμητή Ημερομηνία
Date Picker
Μέλος των επιστημονικών εταιρειών2018 All Rights Reserved | Όροι Χρήσης