Επεμβάσεις Μετάβασης / Aλλαγής Φύλου - Φυλομετάβαση
"Επεμβάσεις Επιβεβαίωσης του Φύλου σε Διεμφυλικούς"

ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ ΘΗΛΥΚΟΠΟΙΗΣΗΣ - ΑΥΞΗΤΙΚΗ ΣΤΗΘΟΥΣ

Ιστορία
Στα χέρια του Καθηγητή κ. Παπαδόπουλου η επέμβαση αυτή γίνεται κατά βάση με Ενθέματα Σιλικόνης τελευταίας τεχνολογίας και είναι παρόμοια με την αισθητική αυξητική του βιολογικού γυναικείου στήθους. Επίσης η αυξητική είναι δυνατό να επιτευχθεί και με Λιπομεταφορά. Σε αυτή τη περίπτωση η ασθενής έχει το πλεονέκτημα της επιπρόσθετα αισθητικής βελτίωσης μιας άλλης περιοχής του σώματος, συνήθως η κοιλιακή χώρα ή οι μηροί. Η αυξητική τέλος των μαστών μπορεί να γίνει είτε σε ένα χειρουργικό χρόνο μαζί με την Επέμβαση Επιβεβαίωσης (Αλλαγής) του Φύλου, είτε σε δύο χρόνους, πριν ή μετά αυτής. Η ιατρική ένδειξη της επέμβασης δίδεται όταν ο ενδοκρινολόγος και ο χειρουργός συμφωνούν ότι η αύξηση του μαστού μετά από 18 μήνες συνεχόμενης ορμονοθεραπείας δεν έχει φτάσει σε επιθυμητά επίπεδα ώστε το άτομο να νιώθει άνετα στον νέο του κοινωνικό ρόλο.

Επέμβαση
Η Θηλυκοποίηση (Αυξητική) του Στήθους χρειάζεται μεγάλη προσοχή και εμπειρία για τη σωστή επιλογή του ενθέματος και τη θέση αυτού, ή τη Λίπομεταφορά στη σωστή τοποθεσία διότι ο βιολογικά ανδρικός θώρακας διαφέρει ανατομικά από τον γυναικείο και η τήρηση των σωστών αναλογιών είναι αυτή που θα μας δώσει το καλύτερο αποτέλεσμα.

Κατά την Θηλυκοποίηση (Αυξητική) του Στήθους με ενθέματα σιλικόνης κατ αρχάς χρησιμοποιούμε μόνο ενθέματα υψηλών προδιαγραφών. Αυτά μπορούν να τοποθετηθούν είτε απο την υπομάστια πτυχή, είτε απο τη περιοχή της θηλέας άλω ή τέλος απο τη μασχάλη, ενδοσκοπικά. Κατά τη γνώμη μας η μασχαλιαία προσπέλαση κατά την ενδοσκοπική αυξητική στήθους  είναι ιδιαίτερης σημασίας ιατρική ένδειξη για τις αδύνατες ασθενείς, κυρίως νέες κοπέλες οι οποίες ασχολούνται με το χορό, στις οποίες είναι πολύ σημαντική η διατήρηση της ακεραιότητας της υπομάστιας πτυχής, χωρίς τραυματισμό της, όπως επίσης και σε Επεμβάσεις Θηλυκοποίησης σε τρανς γυναίκες! Για αυτό το λόγο και τη θεωρούμε ως το “golden standard”. Η χειρουργική επέμβαση διαρκεί περίπου 2 ώρες και η ασθενής διαμένει στο Νοσοκομείο μας για ένα βράδυ.

Κατά την αυξητική του μαστού με Λιπομεταφορά το  λίπος λαμβάνεται συνήθως απο τη κοιλιακή χώρα ή τους μηρούς με τη μέθοδο της Λιποαναρρόφησης και επανατοποθετείται μετά απο επεξεργασία στο Μαστό διαμέσω πολλαπλών μικρών τομών οι οποίες κατόπιν επούλωσης δε φαίνονται σχεδόν καθόλου. Παράλληλα μπορούν να διορθωθούν περιοχές που επιθυμεί η ασθενής και θα μας υποδείξει για τη λιποαναρρόφηση, χρησιμοποιώντας ιδιαίτερα λεπτές κάνουλες για τον ελάχιστο τραυματισμό της περιοχής. Κατ’ αυτό το τρόπο επιτυγχάνεται ένα πολύ καλό αισθητικό αποτέλεσμα διόρθωσης της ατέλειας στη δότρια περιοχή (κοιλιακό τοίχωμα, μηροί, κ.ο.κ.) και επίσης η καλύτερη ποιότητα του λίπους που θα μεταμοσχευθεί. Η χειρουργική επέμβαση διαρκεί περίπου 3-4 ώρες, ανάλογα με τη ποσότητα του λίπους που θα πρέπει να μεταμοσχευθεί και η ασθενής μπορεί το ίδιο βράδυ να επιστρέψει στο σπίτι της (day clinic). 

Ανάρρωση
Στις ασθενείς με τα ενθέματα σιλικόνης την ημέρα του εξιτηρίου αφαιρούνται οι παροχετεύσεις εάν αυτές ήταν αναγκαίες και κατόπιν φορούν έναν ελαστικό (αθλητικό) στηθόδεμο.

Στις ασθενείς μετά τη Λιπομεταφορά τοποθετείται ένας βαμβακερός επίδεσμος γύρω απο το μαστό, ο οποίος θα αντικαταστεθεί σε 2 ημέρες κατά την επανεξέταση με έναν ελαστικό (αθλητικό) στηθόδεμο, ενώ στη δότρια περιοχή του λίπους ένας κορσές.

Η πλήρης ανάρρωση διαρκεί 3 μήνες, αλλά οι περισσότερες ασθενείς είναι σε θέση να αρχίσουν να εργάζονται, ανάλογα βέβαια με το επάγγελμά τους σε 2-3 εβδομάδες. Και στις δύο περιπτώσεις, αυξητική με ενθέματα ή λιπομεταφορά τα ράμματα αφαιρούνται τη δεύτερη μετεγχειρητική εβδομάδα ενώ ο στηθόδεμος διατηρείται για τουλάχιστον 6 εβδομάδες.

Επιπλοκές
Οι μείζων επιπλοκές είναι σπάνιες στη μακροχρόνια εμπειρία μας. Η συντριπτική πλειοψηφία των επιπλοκών που αντιμετωπίζουμε είναι μικρές και μετά το εξητήριο σας μπορούν εύκολα να αντιμετωπισθούν. Παρ όλα αυτά μπορείτε να έρθετε σε επικοινωνία μαζί μας για οποιεσδήποτε διευκρινήσεις ή ερωτήσεις.

ΣΥΝΤΟΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:
  • Αναισθησία: Γενική Αναισθησία
  • Χρόνος επέμβασης: 1 - 2 ώρες
  • Διαμονή στο Νοσοκομείο: day clinic ή 1 ημέρα 
  • Επανεξέταση: μετά απο 3 - 5 ημέρες
  • Κοινωνική επανασύνδεση: μετά απο 5 - 7 ημέρες
  • Αφαίρεση ραμμάτων: μετά απο 2 εβδομάδες
  • Στηθόδεμος: 6 εβδομάδες
  • Μπάνιο: μετά από 5 - 7 ημέρες
  • Αθλητισμός: μετά από 4 - 6 εβδομάδες
  • Προστασία της ουλής για 6 μήνες
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Πρόεδρος στη Στρογγυλή Τράπεζα 8 "Πύελος, Περίνεο, Φύλο" του επόμενου Συνεδρίου της EURAPS στην Αθήνα, 29 Μαΐου έως 1 Ιουνίου 2024
Προσκεκλημένος Εισηγητής στο Μετεκπαιδευτικό Σεμινάριο «Ψυχοσεξουαλικές Δυσλειτουργίες, Αναγνώριση και Αντιμετώπιση», Ε.Π.Ι.Ψ.Υ., Ε.Κ.Π.Α., Τετάρτη 22 Μαΐου 2024
Ψηφίστηκε ο νέος Νόμος για την Αυτοδιάθεση στη Γερμανία!
Προσκεκλημένος Ομιλητής στο 16th European Congress of Paediatric and Adolescent Gynaecology “EURAPAG 2024” (Ευρωπαϊκό Συνέδριο Παιδιατρικής και Εφηβικής Γυναικολογίας), Θεσσαλονίκη, 5 έως 8 Ιουνίου 2024
Προσκεκλημένος Ομιλητής στο 31ο Συνέδριο της Ελληνικής Εταιρείας Στοματικής και Γναθοπροσωπικής Χειρουργικής “HAOMS 2024”, Αθήνα 26 έως 27 Ιανουαρίου 2024
info@alagifilou.gr
  Online Ραντεβού
M +30 6932 320 523 | M +49 1726 441 941
Leave this field empty
Επικοινωνία
O Καθηγητής Νικόλαος Παπαδόπουλος δέχεται μετά από ραντεβού στην Αθήνα, Αλεξανδρούπολη και το Μόναχο

 

Νικόλαος Α. Παπαδόπουλος 

Καθηγητής Πλαστικής Χειρουργικής

Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, Αλεξ/πολη
Πανεπιστήμιο Αθηνών, Αθήνα
Munich Technical University,  Munich, Germany

M +30 6932 320 523 | +49 172 6441 941
info@alagifilou.gr

Ονοματεπώνυμο *
Email *
Τηλέφωνο Σταθερό
Τηλέφωνο Κινητό
Θέμα
Μήνυμα
  Online Ραντεβού
Επιθυμητή Ημερομηνία
Date Picker
Μέλος των επιστημονικών εταιρειών2023 All Rights Reserved | Όροι Χρήσης