Επεμβάσεις Aλλαγής Φύλου
"Επεμβάσεις Επιβεβαίωσης του Φύλου σε Διαφυλικά 'Ατομα"
ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ ΘΗΛΥΚΟΠΟΙΗΣΗΣ - ΡΙΝΟΠΛΑΣΤΙΚΗ

Ιστορία
Το αντρικό πρόσωπο διαφέρει ανατομικά από το γυναικείο, ακόμα και μετά από ριζική αποτρίχωση. Οι διαφορές αυτές εντοπίζονται κυρίως στο σκελετό του κρανίου. Σε αυτήν την κατεύθυνση συνδυάζονται μια σειρά επεμβάσεων όπως η ρινοπλαστική, βλεφαροπλαστική, γενιοπλαστική, εκτομή του θυρεοειδούς χόνδρου (μήλο του Αδάμ), αύξηση ζυγωματικών, επέμβαση στις φωνητικές χορδές, πλαστική του μετωπιαίου κρανίου σε συνδυασμό με lifting μετώπου καθώς και πολλές συμπληρωματικές επεμβάσεις και θεραπείες, ανάλογα με την περίπτωση. Με τις επεμβάσεις αυτές προσεγγίζεται η θηλυκότητα του γυναικείου προσώπου, χωρίς να προκαλούνται παραμορφώσεις,  ενώ δεν απαιτείται γνωμάτευση από επαγγελματίες ψυχικής υγείας.

Επέμβαση
Όπως και για τις βιολογικές γυναίκες ο Καθηγητής κ. Παπαδόπουλος μετά τις επεμβάσεις Αλλαγής Φύλου σε τρανς γυναίκες εφαρμόζει τη μέθοδο της ανοιχτής τρισδιάστατης (3D) Ρινοπλαστικής, ούτως ώστε να γίνονται κατ' αρχάς άμεσα αντιληπτές και κατανοητές οι ανατομικές διαφορέςτης ρινός της νυν γυναίκας τις οποίες θα πρέπει να έχουμε σαν στόχο να διορθωσουμε, σε σύγκριση πάντα με τον βιολογικό αντρικό της σκελετό, και γενικότερα την εικόνα του προσώπου της. Στα πλαίσια μιας αισθητικά τρισδιάστατης 3D λειτουργικής ρινοπλαστικής μπορούν να αντιμετωπιστούν και λειτουργικές βλάβες όπως π.χ. η σκολίωση του ρινικού διαφράγματος κατά την ίδια επέμβαση ή οι υπερτροφικές ρινικές κόγχες. Ακόμη και μετά από ατύχημα ή προηγούμενες επεμβάσεις με μη ικανοποιητικό αποτέλεσμα, μπορεί να επιτευχθεί ένα φυσικό, όμορφο αποτέλεσμα. 

Κατά την επέμβαση, αφού κατ' αρχάς παρασκευασθεί ο σκελετός της ρινός μπορουν να αποκατασταθούν οι κάτω πλάγιοι χόνδροι της, η υβώδης (καμπουριαστή) οροφή της ρινός, όπως επίσης και να πραγματοποιηθούν οι αναγκαίες οστεοτομίες (σπάσιμο του οστικού σκελετού της ρινός) για να επιτευχθεί το καλύτερο δυνατό αισθητικό αποτέλεσμα. Επίσης μπορει να αποκατασταθεί παράλληλα και το ρινικό διάφραγμα εάν αυτό κριθεί αναγκαίο καί ίσως οι υπερτροφικές ρινικές κόγχες για τη λειτουργική πλέον βελτίωση της ρινός (αποκατάσταση της φυσιολογικής αναπνοής).

Η επέμβαση διαρκεί συνήθως περίπου 3 ώρες. Κατά το τέλος της επέμβασης τοποθετείται ο νάρθηκας της ρινός.

Τέλος, με μη-επεμβατικές μεθόδους έγχυσης υαλουρονικού οξέος ή λιπομεταφοράς μπορούν να διορθωθούν ορισμένες ήπιες ατέλειες της ρινός στο χώρο του ιατρείου!
 
Ανάρρωση
Οι ασθενείς παραμένουν για 1 εως 3 ημέρες στο νοσοκομείο μας. Μετά το εξιτήριο οι ασθενείς επιστρέφουν για μια εξέταση σε 10 ημέρες όπου και αφαιρείται ο νάρθηκας και τα ράμματα. Η πλήρης ανάρρωση διαρκεί 3 μήνες, αλλά οι περισσότεροι ασθενείς είναι σε θέση να αρχίσουν να εργάζονται, ανάλογα βέβαια με το επάγγελμά τους σε 2-3 εβδομάδες.

Επιπλοκές
Οι μείζων επιπλοκές είναι σπάνιες στη μακροχρόνια εμπειρία μας. Η συντριπτική πλειοψηφία των επιπλοκών που αντιμετωπίζουμε είναι μικρές και μετά το εξητήριο σας μπορούν εύκολα να αντιμετωπισθούν από το γιατρό σας. Παρ όλα αυτά μπορείτε να έρθετε σε επικοινωνία μαζί μας για οποιεσδήποτε ανησυχίες ή ερωτήσεις.
ΣΥΝΤΟΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:
  • Αναισθησία: Γενική ή Τοπική Αναισθησία
  • Χρόνος επέμβασης: 1 - 4 ώρες και τοποθέτηση νάρθηκα
  • Διαμονή στο Νοσοκομείο: day clinic ή 1 - 3 ημέρες 
  • Επανεξέταση: μετά απο 3 - 5 ημέρες
  • Κοινωνική επανασύνδεση: μετά απο 1 - 2 εβδομάδες
  • Αφαίρεση νάρθηκα και ραμμάτων: μετά απο 10 ημέρες
  • Μπάνιο: μετά από 5 - 7 ημέρες
  • Αθλητισμός: μετά από 4 - 6 εβδομάδες
  • Προστασία ουλών για 6 μήνες
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Επιστημονική Δημοσίευση στο έγκυρο διεθνές επιστημονικό Περιοδικό "Annals of Plastic Surgery"
Προσκεκλημένος Ομιλητής στο 15ο Διαδικτυακό Πανευρωπαϊκό Συνέδριο Συνέδριο Μικροχειρουργικής (15th Congress of the European Federation of Societies for Microsurgery - EFSM), 24-27 Ιουνίου 2021
Ανατέθηκαν στον Καθηγητή κ. Παπαδόπουλο τα καθήκοντα του Επιστημονικά Υπεύθυνου του Τμήματος Πλαστικής Χειρουργικής και Μέλους της Επιστημονικής Επιτροπής του Ευγενίδειου Θεραπευτηρίου του Πανεπιστημίου Αθηνών
Επιστημονική Δημοσίευση στο έγκυρο διεθνές επιστημονικό Περιοδικό "Annals of Plastic Surgery"
Προσκεκλημένος Ομιλητής στο 41ο Συνέδριο της Τουρκικής Εταιρείας Πλαστικών, Επανορθωτικών και Αισθητικών Χειρουργών στη Σαμψούντα, Τουρκία, 26-30 Οκτωμβρίου 2019
info@alagifilou.gr
  Online Ραντεβού
M +30 6932 320 523 | M +49 1726 441 941
Leave this field empty
Επικοινωνία
O Καθηγητής Νικόλαος Παπαδόπουλος δέχεται μετά από ραντεβού στην Αθήνα, Αλεξανδρούπολη και στο Μόναχο

Νικόλαος Α. Παπαδόπουλος 
Καθηγητής Πλαστικής Χειρουργικής

Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, Αλεξ/πολη
Πανεπιστήμιο Αθηνών, Αθήνα
Munich Technical University,  Munich, Germany

M +30 6932 320 523 | +49 172 6441 941
info@alagifilou.gr
Ονοματεπώνυμο *
Email *
Τηλέφωνο Σταθερό
Τηλέφωνο Κινητό
Θέμα
Μήνυμα
  Online Ραντεβού
Επιθυμητή Ημερομηνία
Date Picker
Μέλος των επιστημονικών εταιρειών2018 All Rights Reserved | Όροι Χρήσης